Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

24. фебруар 2018.

Свечани испраћај изабраних кандидата за добровољно служење војног рока генерације Март 2018. године

Свечани испраћај изабраних кандидата за добровољно служење војног рока генерације Март 2018. године

СВЕЧАНИ ИСПРАЋАЈ ИЗАБРАНИХ КАНДИДАТА ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА ГЕНЕРАЦИЈЕ МАРТ 2018. ГОДИНЕ

-САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ-


У циљу промоције добровољног служења војног рока са оружјем, у организацији Регионалног центра МО Београд, дана 20.02.2018. године, у Свечаној сали Дома Гарде Београд, са почетком у 11,00 часова, одржан је свечани испраћај изабраних кандидата за добровољно служење војног рока у мартовском упутном року.

Кандидати са територије Града Београда закључили су уговор о међусобним правима и обавезама и примили позив за упут на добровољно служење војног рока.

Свечаном испраћају присуствовао је начелник Управе за обавезе одбране пуковник Драган Котарлић, члан Општинског већа Градске општине Чукарица, господин Горан Ускоковић и чланови породице кандидата који се упућују на добровољно служење војног рока.

На свечаном испраћају кандидатима и гостима обратио се начелник Регионалног центра МО Београд, начелник Управе за обавезе одбране и представник Градске општине Чукарица.

Начелник Регионалног центра МО Београд, пуковник Драган Стојчић, одао је признање кандидатима што су се одлучили да добровољно одслуже војни рок, са жељом да одслужење војног рока искористе да ојачају дух, тело и карактер да се оспособе за одбрану отаџбине, са поруком прослављеног Војводе Живојина Мишића: «Ко сме тај може. Ти не знаш за страх, а ко не зна за страх, тај бије и иде напред.»

На добровољно служење војног рока упућен је и кандидат Ђорђевић Милош-Јован, дипломирани економиста, који је доласком из Јужноафричке Републике исказао свој патриотизам и љубав према отаџбини.

У циљу проналажења посла и обезбеђења бољих животних услова, на добровољно служење војног рока  биће упућен у мартовском упутном року Митровић Небојша, штићеник Дечјег села из Краљева.

На добровољно служење војног рока биће упућена и Симеуновић Бранкица, која је била репрезентативка Србије у стрељаштву, а сада је мајка седмогодишње девојчице.

У наредних шест месеци генерацији март 2018. године кућа ће бити касарна, а породица јединица Војске Србије.

Пример ових младих људи мотивише генерације младих и показује патриотизам на делу, као и високо поверење у Министарство одбране и Војску Србије.

У име Министарства одбране и Војске Србије, присутне је поздравио начелник Управе за обавезе одбране, пуковник Драган Котарлић, који је истакао да је Министарство одбране и Војска Србије и даље највећи послодавац у Србији и да се регрутима отвара могућност запослења у Војсци Србије и даљег напредовања у професионалној служби.