Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

12. јул 2019.

„Петровдански сабор” сутра на Савском венцу

„Петровдански сабор” сутра на Савском венцу

Општина Савски венац и ове године организује манифестацију „Петровдански сабор“ која ће се одржати сутра испред Конака кнеза Милоша у Топчидерском парку.

Свечано отварање ове традиционалне светковине заказано је у 12 часова, а посетиоце који одлуче да празнично суботње поподне проведу у зеленој оази Топчидера, очекује богат културно– уметнички и забавни програм.

Трећи по реду „Петровдански сабор“ обележиће кловновске и друге представе намењене деци, док ће старији посетиоци имати прилику да чују приче и предања о Петровдану, као и обичајима и веровањима која се везују за овај празник. Старија и млађа публика сигурно ће уживати у наступима Културно- уметничких друштава која ће се представити традиционалном игром и песмом на летњој позорници.

Како би програм био још занимљивији најмлађим посетиоцима, током  манифестације  Топчидерским парком дефиловаће маскоте омиљених  јунака из анимираних цртаних филмова који ће се дружити и фотографисати са децом.

Манифестација „Петровдански сабор“ организује се поводом обележавања славе Топчидерске цркве, Светих апостола Петра и Павла. Завршетак програма планиран је у 14:30. Сви садржаји су бесплатни.

Top