Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

14. децембар 2019.

Трибина "Будимо безбедни" одржана у Кући краља Петра I

Трибина "Будимо безбедни" одржана у Кући краља Петра I

У Кући краља Петра Првог на Сењаку синоћ је одржана трибина "Будимо безбедни" на којој је, у присуству великог броја жена, о безбедности у саобраћају и саобраћајној култури из свог искуства говорила водитељка Деа Ђурђевић.

На трибини се обратила и председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић. Она је рекла да Општина Савски венац често организује дружења за даме и трибине на различите друштвене теме, те да је ова општина међу првима у Београду основала Савет за родну равноправност.

- Вечерас ћемо разговарати о насиљу у саобраћају које је подједнако важна тема као и насиље у породици. Драго ми је што је са нама Деа Ђурђевић, храбра жена и велики борац, која ће своје искуство након тешке саобраћајне несреће коју је доживела да подели са нама. Деа је прави пример да жене могу све - рекла је Ирена Вујовић.

Вујовићева је подсетила и на многобројне програме које је у циљу подршке женама у претходном периоду реализовала Градска општина Савски венац.

- Једну од акција намењених дамама реализовали смо ове године у сарадњи са Ауто-мото савезом Србије. У оквиру акције женама возачима са Савског венца уручили смо 100 супер чланских картица АМСС, које им обезбеђују помоћ на путу и бројне погодности на путевима Србије и Европе - рекла је Ирена Вујовић и додала да су врата Општине за жене увек отворена, те их позвала да се својим идејама и предлозима укључе у рад општинског Савета за родну равноправност.

Водитељка телевизије Пинк Деа Ђурђевић у фебруару је доживела тешку саобраћајну несрећу, када је на тротоару ударио аутобус и закуцао за зид КБЦ Драгиша Мишовић, услед чега је задобила тешке повреде опасне по живот. Деа је на трибини у Кући краља Петра говорила о свом искуству, борби за живот, бројним операцијама, размишљању о (не)важним стварима и људима у животу, великој подршци знаних и незнаних људи, психичким и физичким последицама несреће.   

- Саобраћајна несрећа може сваком да се догоди, сваке секунде. Људски животи и судбине су у рукама сваког од нас, а саобраћај није само механичка радња током које се одвеземо од тачке А до тачке Б - истакла је Деа.

Сви мисле "Неће то баш мени да се догоди" и ту греше" - рекла је Деа и додала да сви људи утицајни у свом послу, поготово јавне личности, имају обавезу да говоре о значају безбедности у саобраћају.
Деа је похвалила континуиран рад и сталну кампању председнице Општине Савски венац која је усмерена ка правилној едукацији првенствено младих учесника у саобраћају и промени свести старијих људи, као и велику подршку коју Ирена Вујовић пружа женама.

- Доктор је рекао да сам ја једна у милион особа која је у саобраћајној несрећи задобила вишеструке тешке телесне повреда, од којих је свака за себе била потенцијално смртоносна и све то преживела. Хајде да свако од нас буде један од милион по неком другом достигнућу -  поручила је водитељка и добила велики аплауз присутних у Кући краља Петра Првог.

Својим присуством, трибину су подржале и народне посланице у Скупштини Републике Србије Андријана Аврамов, Весна Марковић и Оливера Огњановић.

 

Top