Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

09. октобар 2020.

ТРИБИНА "ЗДРАВЉЕ НА ПРВОМ МЕСТУ" ОДРЖАНА У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

ТРИБИНА "ЗДРАВЉЕ НА ПРВОМ МЕСТУ" ОДРЖАНА У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

Градска општина Савски венац у сарадњи са Домом здравља "Савски венац" и Заводом за здравствену заштиту радника "Железнице Србије" организовала је трибину под називом "Здравље на првом месту", у дворишту Куће краља Петра Првог на Сењаку. На трибини су о бројним темама које се тичу здравља, али и о борби са епидемијом Ковида-19, говорили др сци. мед. Зоран Бекић, директор ДЗ "Савски венац", прим. др Владо Батножић, директор Завода за здравствену заштиту радника "Железнице Србије", др спец. Гордана Стамболић Шимоња, епидемиолог и нутрициониста Ана Тодоровић, спец. јавног здравља.

 

Присутни грађани били су у прилици да од медицинских стручњака добију одговоре на бројна питања и недоумице, али и корисне препоруке и савете како да се заштите у време епидемије.

 

Колико правилна исхрана, унос витамина и редовна физичка активност доприносе побољшању здравља, само су неке од тема о којима се говорило на трибини. Највише је било речи о актуелној ситуацији са епидемијом Ковида-19, будући да обе здравствене установе, и Дом здравља и Завод, имају ковид амбуланте. Предлог грађанима је, посебно старијој популацији, да се вакцинишу против сезонског грипа, јер ће се на тај начин избећи да у евентуално новом таласу ковида, мора да се препознаје да ли је у питању ковид или грип.

 

Учесници трибине су апеловали на грађане да буду дисциплиновани и поштују мере и препоруке струке - да носе маску и држе дистанцу, како би се спречило ширење епидемије.

Top