Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

24. фебруар 2018.

Туристички потенцијали Општине Савски венац представљени на овогодишњем београдском сајму туризма

Туристички потенцијали Општине Савски венац представљени на овогодишњем београдском сајму туризма

Туристичка организација општине Савски венац, на овогодишњем међународном сајму туризма у Београду, представила је богату туристичку понуда општине. Поред великог броја познатих хотела и ресторана на штанду ТО ГО Савски венац излагали су и Музеј афричке уметности, Kућа краља Петра I, Kонак кнеза Милоша, Зграда Официрског дома, Зграда Београдске задруге, Историјски музеј Србије, Јавни акваријим и тропикаријум Београд и винарија Панајотовић.

Презентацију општине Савски венац у хали 4 Београдског сајма отворио је председник Скупштине општине Немања Берић и том приликом позвао све посетиоце сајма да погледају разнолику понуду Савског венца и уживају у програму који је припремила Туристичка организација општине.

Он је истакао да се све што је ново и престижно у Београду појавило прво на Савском венцу -прве радње, прва пијаца, позориште, болнице, прва трамвајска линија. На Савском венцу се налазе и најзначајније државне институције, велики број споменика културе, али и најстарија и највреднија архитектонска баштина – рекао је Берић и додао да Савски венац и данас предњачи  када су туристичке новине у питању, јер се на територији општине гради највећи пројекат у овом делу Европе „Београд на води“, а истовремено се води рачуна да се очува стари дух познатих београдских улица, па ће тако Балканска улица, чија је реконструкција у плану, бити претворена у улицу старих заната.

Према речима директора ТО ГО Савски венац Јовице Стојковића концепт штанда ТО општине формиран је као етно кутак који презентује прво Балканску улицу, затим споменике културе, музеје, хотеле, хостеле, ресторане, до новог модерног дела општине Савски венац, а то је Београд на води.

-На штанду су представљене и манифестације које се одржавају током године – истакао је Стојковић и додао да је циљ да се Савски венац представи као туристичко место са богатом понудом за домаће и стране туристе.

Презентацију је пратио наступ КУД „Бранко Цветковић“, а посетиоци су били у прилици да уживају у дегустацији изврсне хране ресторана „Станица 1884“.