Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

27. децембар 2018.

У ДКЦ Мајдан одржано општинско првенство основних и средњих школа у одбојци

У ДКЦ Мајдан одржано општинско првенство основних и средњих школа у одбојци

Општинско првенство основних и средњих школа са Савског венца одржано је од 24. до 26. децембра у спортској сали Дечијег културног центра Мајдан, у организацији Савеза спортова Савски венац.

 

На првенству у одбојци за основце петог и шестог разреда у мушкој конкуренцији такмичило се пет, а у женској шест основних школа. У женској конкуренцији најбоље су биле ученице ОШ „Војвода Радомир Путник“, које су у најузбудљивијем мечу дана победиле ученице ОШ „Радојка Лакић“ са резултатом 2:1. У мушкој конкуренцији тријумфовали су ученици ОШ „Стефан Немања“, победивши у финалу фаворите из ОШ “Војвода Радомир Путник“.

 

На првенству у одбојци за ученике и ученице седмог и осмог разреда из шест основних школа са Савског венца у сјајном амбијенту надметало се преко 100 дечака и девојчица. У женској конкуренцији улогу фаворита оправдала је ОШ ''Петар Петровић Његош'' која је у финалу била боља од школе Војвода Радомир Путник“, док су у мушкој конкуренцији победу однели ученици ОШ ''Војвода Мишић''.

 

Последњег дана првенства, 26. децембра, такмичило се осам средњих школа са наше општине, уз око 200 ученика, што такмичара што ученика који су дошли да прате и подрже своје другаре. У мушкој конкуренцији од самог почетка такмичења наметнуле су се по квалитету две школе - Медицинска и Угоститељско - туристичка. Управо те две школе су се састале у финалу. У невероватној утакмици пуној преокрета на крају до златне медаље и титуле најбољих на општини за 2018/2019. дошли су ученици Угоститељско - туристичке школе, победивши у финалу Медицинаре са 2:0 (по сетовима 26:24, 25:23). Да наша женска одбојка не мора да брине за будућност показале су ученице наших средњих школа. Све женске екипе биле су одличне, а међу осам издвојиле су се ученице Филолошке гимназије, Четврте гимназије и Медицинске школе. У финалу су се састале екипе Медицинске школе и IV. гимназије. Финале, је било достојно утакмици Супер лиге, где су на крају девојчице из Четврте гимназије после преокрета савладале ученице из Медицинске школе са резулататом 2:1 (по сетовима 27:29, 26:24, 15:7).

 

Top