Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

15. мај 2018.

У Општини Савски венац додељени сертификати полазницима обуке „Пут до успешног предузетника“

У Општини Савски венац додељени сертификати полазницима обуке „Пут до успешног предузетника“

У сарадњи Градске општине Савски венац и Националне службе за запошљавање у просторијама општине организована је  дводневна обука „Пут до успешног предузетника“ намењена  незапосленим грађанима који желе да покрену сопствени бизнис.

Председница Општине Савски венац Ирена Вујовић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић данас су свечано уручили сертификате полазницима који су успешно завршили обуку.

 

Ирена Вујовић рекла је да је  обуку „Пут до успешног предузетника“ у Општини Савски венац прошло  преко 30 незапослених грађана и додала да ће са  добијеним сертификатима моћи  да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање.

-У циљу спровођења мера активне политике запошљавања недавно смо у сарадњи са Националном службом за запошљавање основали Савет за запошљавање Општине Савски венац. Пратимо политику Владе Србије и Града Београда по питању смањења незапослености, а у претходном периоду спроводили смо различите пројекте у сарадњи са компанијама, институцијама и удружењима. Укључивањeм у прoграмe едукације и дoдатнoг oбразoвања незапослени дoбиjају прилику за стицање нoвих знања што им омогућава да буду конкурентнији на тржишту рада и да лакше дођу до запослења. Трудићемо се да овакве примере добре праксе наставимо и убудуће- поручила је Вујовић.

 

Директор Националне службе за запошаљавање Зоран Мартиновић објаснио је да је циљ промоције развоја предузетништва коју подржава Влада Србије да се охрабре полазници који имају склоности ка сопственом бизнису и да тај бизнис покрену уз помоћ и субвенције државе.

Он је рекао да годишње  око 12 000 људи из читаве Србије који желе да започну свој бизнис  прође кроз обуке  Националне службе за запошљавање, а од тога око 4 000 њих  и добије подстицај и субвенције  за покретање сопственог бизниса.

-У току 2018.године у Београду ће око 360 грађана моћи да добије подстицај за сапозапошљавање. Ових дана је актуелан и нови јавни позив из програма предприступне помоћи где ће додатних 50 заинтересованих грађана моћи да добије ову субвенцију, што је важно за све ове људе који су данас завршили обуку- закључио је Мартиновић.

 

Догађају су присуствовали и заменик директора НСЗ Петар Јарић, директор Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање  Добросав Марић, и председник Савета за запошљавање ГО Савски венац Страхиња Кукић.