Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

11. април 2019.

У општини Савски венац одржан састанак на тему планирања и спровођења Програма развоја спорта у ЈЛС

У општини Савски венац одржан састанак на тему планирања и спровођења Програма развоја спорта у ЈЛС

Представници Секретаријата за спорт и омладину, Спортског савеза Београда  и чланови Радне групе за израду  Програма развоја спорта града Београда за период од 2019. до 2029. године посетили су данас општину Савски венац, а  тим поводом у Свечаној сали општине одржан је састанак на тему „Планирање и спровођење Програма развоја спорта у ЈЛС“ .

Састанку су присуствовали  председник радне групе за Програм развоја спорта проф. др Драган Атанасов,  члан Градског већа Филип Марјановић, начелник за спорт у Секретаријату за спорт и омладину Весна Зирић,  проф. др Душан Митић са Факултета за спорт и физичко васпитање у Београду,  члан Већа општине Савски венац задужен за спорт Урош Трипковић,  као и представници Спортског савеза општине, чланови Комисије за спорт и рекреацију ГО Савски венац и представници клубова и спортских удружења са територије општине.

У интерактивном разговору на састанку су  размењена искуства, размотрени евентуални проблеми и потешкоће са којима се сусрећу клубови и спортска удружења у  циљу налажења начина да се спорт у Београду учини доступнији свим суграђанима.

Члан већа општине Савски венац  Урош Трипковић навео је да општина Савски венац активно ради на подизању свести о важности спорта. Овим поводом истакао је важност оваквих састанака где се отворено може разговарати о проблемима, чути предлози, сугестије и наћи заједничка  решења.

Радна група за израду Програма развоја спорта града Београда за период од 2019. до 2029. године образована је са циљем јачања капацитета градских општина, територијалних савеза и спортских клубова.

Top