Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

24. април 2019.

У општини Савски венац одржано општинско такмичење у оквиру пројекта „Како бити безбеднији у саобраћају“

У општини Савски венац одржано општинско такмичење у оквиру пројекта „Како бити безбеднији у саобраћају“

Данас је у свечаној сали општине Савски венац одржано општинско такмичење у оквиру пројекта ,,Како бити безбеднији у саобраћају“ за ђаке од I-IV разреда основних  школа са Савског венца. Такмичење је отворио заменик председнице општине и председник Комисије за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Савски венац Зоран Коцић.

Циљ пројекта који је реализован у свим основним школама на територији општине је  утврђивање и надоградња већ постојећих знања у области саобраћаја кроз специфично формирану едукацију као и да се учитељи подстакну да уче децу безбедном понашању у саобраћају.

Концепт такмичења био је прилагођен узрасту деце и састојао  се из три игре и практичног полигона.

За најбоље екипе у такмичењу и њихове школе обезбеђене су вредне награде. Најбоља школа била је  ОШ „Петар Петровић Његош“  која је добила  награду-  лаптоп рачунар, а најбоље учитељице четири разреда као награду добиле су ваучере за куповину. Три првопласиране екипе добиле су медаље а сви учесници поклон мајице. Победник сваког разреда добио је пехар за школу.

Одабир је вршен на основу резултата теста који су радили у школама  и на основу радова који су слали и који су аутоматски били у квалификацији за квиз. Пројекат  је спроведен путем јавног позива који је расписала Општина, а финансиран је средствима Секретаријата за саобраћај Града Београда.

Резултати  такмичења:

 I разред

 1. ОШ „Петар Петровић Његош“

2. ОШ „Стефан Немања“

3. ОШ „Радојка Лакић“

II разред

1.ОШ“ Петар Петровић Његош“

2.ОШ „Исидора Секулић“

3.ОШ „Војвода Радомир Путник“

III разред

1.ОШ „Стефан Немања“

2. ОШ „ Радојка Лакић“

3.ОШ „Исидора Секулић

IV разред

1.ОШ „Радојка Лакић“

2.ОШ „Војвода Мишић“

3. ОШ „Исидора Секулић“

Top