Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

19. март 2019.

У основним школама на Савском венцу почела реализација пројекта “Како бити безбеднији у саобраћају“

У основним школама на Савском венцу почела реализација пројекта “Како бити безбеднији у саобраћају“

Комисија за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Савски венац у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда започела je реализацију пројекта „Како бити безбеднији у саобраћају“ у основним школама на територији општине.

 

Едукација деце започета је данас у ОШ „Војвода Мишић“, а првом тестирању ученика присуствовао је и заменик председнице општине Савски венац и председник наведене Комисије Зоран Коцић.

 

Циљ пројекта, који ће се реализовати у свим основним школама на територији општине, је развијање саобраћајне културе код деце, кроз проверу и унапређење знања, ставова и понашања у саобраћају и употреби система заштите. Такође, циљ је да се кроз рад са децом уоче проблеми и дају препоруке за унапређење редовног саобраћајног образовања и васпитања у основним школама на Савском венцу. Кроз предавања и организовање такмичења млађи основци научиће више о безбедности у саобраћају.

 

Едукацију деце спроводе стручни предавачи, а ученици који буду најбољи на школским такмичењима крајем априла учествоваће на општинском тамичењу на ову тему, када ће за победнике бити обезбеђене и вредне награде.

 

На овај  начин Општина Савски венац спровешће још једну активност на пољу саобраћајног образовања и васпитања деце, као кључног елемента за унапређење њихове безбедности у саобраћају. Средстава за реализацију пројекта „Како бити безбеднији у саобраћају“ обезбеђена су од стране Секретаријата за саобраћај Града Београда.

 

 

Top