Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

01. октобар 2018.

У среду промоција књиге и концерт Миланке Мишевић у Кући краља Петра I

У среду промоција књиге и концерт Миланке Мишевић у Кући краља Петра I

У оквиру манифестације „Дани европске баштине“ у среду 3.октобра у 19 часова одржаће се промоција књиге Миланке Мишевић под називом „Прилог музичкој педагогији“ у Кући краља Петра I.

За све љубитеље писане речи и уметности, након промоције биће приређен концерт ученика у класи пијанисткиње и клавирског педагога професорке Миланке Мишевић под називом „Радионица за клавирску музику“.

Из неисцрпне уметничко – истраживачке потребе Миланке Мишевић, њене склоности да открије, упозна и домаћој публици представи ређе извођена или новонастала остварења како српских тако и светских композитора, те да стандардни клавирски репертоар презентује кроз наглашену мисаоно – аналитичко – естетичку перспективу појавила се „Радионица за клавирску музику“. Током више од две деценије свеукупног деловања Радионице, забележено је скоро 200 концерата у оквиру око 40 различитих програма који су наишли на изузетан одјек у стручној јавности.

Миланка Мишевић рођена је у Сплиту, школовала се у Сарајеву, где је дипломирала клавир у класи Матусје Блум са највишом оценом. Наступала је као пијаниста, камерни музичар и као солиста са оркестром. Значајан део своје педагошке каријере провела је у Музичкој школи ”Јосип Славенски”, где је остварила веома запажене резултате. Ученици из класе М.Мишевић освојили су више од 30 награда на републичким и савезним такмичењима и Октобарску награду града Београда. Од 1989. године ангажована је као самостални стручни сарадник на Факултету музичке уметности у Београду. За свој рад више пута је добијала награде и захвалнице за изузетне заслуге и допринос.

Улаз је слободан.