Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

31. октобар 2019.

У суботу бесплатни дермоскопски прегледи за грађане са територије општине у ДЗ „Савски венац“

У суботу бесплатни дермоскопски прегледи за грађане са територије општине у ДЗ „Савски венац“

Општина Савски венац у сарадњи са Домом здравља „Савски венац“ организује бесплатне превентивне дермоскопске прегледе за суграђане са територије општине, који ће се обављати у суботу, 2. новембра  у просторијама Дома здравља у Пастеровој 1, од 8 до 16 часова.

Суграђани ће без упута и без здравствене књижице моћи да обаве прегледе, као и да добију едукативне савете од спец. дерамтовенеролога.

Дермоскопија је неинвазивна дијагностичка метода која омогућава прецизнију дијагностику промена на кожи. Сви облици рака коже у сталном су порасту у свету и у Србији. Светска искуства потврђују да је, уколико се болест открије у раној фази, могућност  излечења је 90 одсто.

Повећан ризик од меланома имају особе које су у детињству имале опекотине од сунца као и оне које интензивно и дуготрајно бораве на сунцу или се излажу вештачким изворима УВ зрачења, јер кожа има дуготрајно „памћење”. Важно је нагласити да је меланом, уколико се открије у почетном стадијуму, потпуно излечив.

Искористите могућност едукације о мерама самозаштите, самопрегледу и редовним контролама. Обратите се дерматологу уколико приметите било какав необичан младеж, младеж који се мења, или приметите појаву новог "младежа" на до тада непромењеној кожи.

Top