Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

24. јануар 2019.

У суботу бесплатни гинеколошки прегледи у Дому здравља „Савски венац“

У суботу бесплатни гинеколошки прегледи у Дому здравља „Савски венац“

Општина Савски венац у сарадњи са Домом здравља „Савски венац“ у оквиру  Европске недеље превенције рака грлића материце, организује бесплатне превентивне гинеколошке прегледе у суботу, 26.јануара у периоду од 9.00 до 17.00 часова.

Ова акција је део континуиране кампање борбе против карцинома грлића материце и још једна у низу показатеља одговорне здравствене политике, у којој све Београђанке могу  без упута и заказивања да обаве гинеколошки превентивни преглед.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић овим поводом апеловала је на све суграђанке да редовно обављају гинеколошке прегледе и да на време мисле на своје здравље, јер рано откривање може спречити карцином грлица материце.

Осим прегледа лекари ће суграђанкама давати едукативне савете и разговарати са њима о томе шта значи превенција, као и о бројним другим темама везаним за превенцију и лечење рака. Прегледи ће се вршити у просторијама Дома здравља „Савски венац“ у Пастеровој 1.

Република Србија се према стопама оболевања од карцинома грлића материце налази на четвртом месту међу европским земљама. Карцином грлића материце је трећи водећи узрок у оболевању и пети у умирању од свих малигних тумора код жена у Србији. Ови подаци указују да свакога дана у Србији оболе 4 жене, а нажалост 1 жена изгуби битку са овом малигном болешћу.

Top