Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

04. децембар 2019.

У суботу бесплатни офталмолошки прегледи за грађане са територије општине у ДЗ „Савски венац“

У суботу бесплатни офталмолошки прегледи за грађане са територије општине у ДЗ „Савски венац“

 

Општина Савски венац у сарадњи са Домом здравља „Савски венац“ организује бесплатне превентивне офталмолошке прегледе за суграђане са територије општине, који ће се обављати у суботу, 7. децембра  у просторијама Дома здравља у Пастеровој 1, од 8 до 16 часова.

Суграђани ће без упута и без здравствене књижице моћи да обаве прегледе, као и да добију едукативне савете од специјалисте офталмолога.

Превентивним прегледом и правовременом дијагнозом можете заштитити ваше око примењујући одговарајућу терапију на време.

Грешке вида (кратковидност, далековидност, астигматизам и старосна далековидност) или неке друге болести ока, могу се излечити или спречити даљи развој болести управо правовременим контролама код офталмолога. Зато немојте занемаривате симптоми које вам шаљу ваше очи.

Препоручује се да једном годишње идете на офталмолошки преглед  уколико сте старији од 40 година. Уколико постоји потреба (породично  оптерећење, неке болести, претходна очна обољења) офталмолошки  преглед можете обављати и чешће.

Људи који имају факторе ризика као што су шећерна болест, повишен крвни притисак, присуство глаукома, катаракте или било које друге очне болести у породици, треба чешће контролисати.

Top