Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

26. септембар 2019.

У суботу бесплатни прегледи у Дому здравља „Савски венац“ за грађане Савског венца

У суботу бесплатни прегледи у Дому здравља „Савски венац“ за грађане Савског венца

Општина Савски венац у сарадњи са Домом здравља „Савски венац“ поводом обележавања Светског дана срца организује бесплатне прегледе у превенцији болести срца који ће се обављати у суботу, 28. септембра  и намењени су грађанима Савског венца.

 У просторијама Дома здравља „Савски венац“ у Пастеровој 1, у периоду од 8 до 16 часова, грађани ће моћи да обаве кардиолошке прегледе уз ЕКГ, по потреби и ултразвук срца, мерење нивоа шећера у крви и крвног притиска, као и да добију савете лекара везане за исхрану и евентуално даље прегледе или превентивне активности.

 

Ове године Светски дан срца обележава се 29. септембра под слоганом „Буди херој свога срца“ наглашавајући значај здравих стилова живота, као и значај превенције фактора ризика за настанак болести срца и крвних судова у свим популационим групама.

Заблуда је да од болести срца и крвних судова оболевају само старије особе, особе мушког пола и богати. Болести срца и крвних судова погађају жене као и мушкарце, али је ризик озбиљно потцењен код жена. Важно је да се жене упознају са својим ризиком од оболевања од болести срца и крвних судова и да предузму мере како би заштитиле себе и своју породицу.

И деца су изложена ризику за појаву болести срца и крвних судова које могу да се јаве и пре рођења, током феталног развоја, а тај ризик расте током детињства усвајањем лоших животних навика као што су неправилна исхрана, недостатак физичке активности и изложеност дуванском диму.

Top