Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. јун 2020.

У суботу бесплатни превентивни прегледи за грађане Савског венца

У суботу бесплатни превентивни прегледи за грађане Савског венца

Дом здравља „Савски венац“ и Завод за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ у сарадњи са Градском општином Савски венац, организоваће у суботу, 13. јуна, бесплатне превентивне прегледе за грађане и грађанке Савског венца. Суграђанке ће бити у прилици да у Пастеровој 1 обаве ултразвучни преглед дојки, док ће у Заводу у Савској 23, за грађане Савског венца бити организовани ултразвучни прегледи крвних судова врата.

Дом здравља „Савски венац“ позива суграђанке са општине Савски венац да искористе могућност да без заказивања и здравствене књижице, у периоду од 08.00 до 16.00 часова, обаве бесплатне превентивне ултразвучне прегледе дојки, а по потреби и мамографски преглед. Осим прегледа суграђанке ће имати прилику да добију едукативне савете о самопрегледу дојки и значају превентивних прегледа.

Ова акција је још једна у низу активности у борби против рака дојке, како би се скренула пажња на распрострањеност рака дојке и подигла свест о значају превенције и раног откривања, као и о могућностима правовременог започињања лечења особа оболелих од рака дојке. У оквиру ових активности промовишу се физичка активност, правилна исхрана и регулација телесне тежине.

Поред превентивног ултразвучног прегледа крвих судова врата, који ће грађани Савског венца моћи да обаве у суботу, од 7.00 до 13.00 сати, у Заводу за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“, лекари ће грађанима пружати и корисне здравствене савете. Термин за бесплатан превентивни преглед у Заводу је потребно заказати на број телефона 064/860-7798.

 

Top