Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

11. август 2017.

У току изградња дечијег игралишта у Улици Рајка Митића

У току изградња дечијег игралишта у Улици Рајка Митића

Помоћник председнице Општине Савски венац Александар Дујановић обишао је  радове на изградњи дечијег игралишта у Улици Рајка Митића код броја 30. Иницијатива за уређење овог простора, који је годинама био запуштен, потекла је од станара из ове улице, који су се молбом обратили Општини Савски венац и тражили да се уреди запуштени простор између зграда и претвори у игралиште за децу.

Како је наведено у образложењу петиције коју је потписало више од сто грађана, пре неколико година су се обраћали Општини са истим захтевом, али њихова идеја до сада није спроведена у дело.

Помоћник председнице Општине Александар Дујановић је приликом обиласка радова истакао да је ово још један пројекат који се реализује захваљујући доброј сарадњи између грађана, Општине и Града и захвалио је Граду Београду што позитивно реагује на иницијативе грађана са Савског венца.

Претходних дана екипе из ЈКП „Јавно осветљење“ су извеле радове на уградњи осветљења на игралишту, у склопу којих је постављено четири стуба јавне расвете са светиљкама, које ће вечерас бити пуштене у рад. Вредност изведених радова износила је 615.000,00 динара. Радници ЈКП „Зеленило Београд“ тренутно уређују терен и постављају мобилијар, а завршетак радова на изградњи још једног игралишта на Савском венцу очекује се половином септембра.