Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

20. новембар 2020.

Урош Трипковић у посети брачном пару Рибникар

Урош Трипковић у посети брачном пару Рибникар

Заменик председника општине Савски венац обишао је данас брачни пар Љиљану и Дарка Рибникара и био почасни гост породице Рибникар у њиховом дому на Савском венцу. Испред општине обиласку је присуствовала и чланица Већа Ана Маринковић. 

У име општине Савски венац истакли бисмо иницијативу и важност учешћа наше општине почасти наших предака и свима онима који су поносно бранили своју земљу и дали живот за нашу отаџбину у ослободилачком рату. У знак пијетета према милионима невино страдалих желимо да поносно покажемо значај улоге општине Савски венац на сећање спомену бранилаца Србије и сведочење о јунаштву и страдању српских војника у Великом рату.

- Сматрам да сећање на наше хероје, браћу Рибникар као и све жртве које смо дали у Првом светском рату не сме и никада неће бити заборављено. Рад и резултати су најбољи и најефикаснији начин да се суочи са чињеницом да њихово залагање у изградњи наше историје неће пасти у заборав. Мислим да је, такође, у последњих неколико година појачана свест о томе колики напоран рад браће Рибникар стоји и у оснивању и очувању листа „Политика“. Интензивно ћемо да радимо на буђењу свести и сећања на њихово постојање и остварене резултате кроз подстицај наших суграђана да буду информисани о утицају браће Рибникар на време у ком живимо. У име сећања на љубав према отаџбини и њихово херојство, трудићемо се да имплементирамо још већи допринос историјском сећању у времену које долази у оквиру општине коју водимо – рекао је Трипковић.

Урош Трипковић истакао је да сврха ове посете треба да утиче на ширење свести о историјском и културном значају за нашу општину и земљу у којој живимо и навео конкретне потезе за оснаживање сећања и утицаја на општину Савски венац. Све што радимо на нивоу општине Савски венац, а тиче се подстицања сећања на историјски допринос, у плану нам је да применимо као саставни део стратегије наше општине.

- Захвалан сам породици Рибникар на огромној подршци коју нам пружају јер равноправно учешће наших суграђана у њиховој историји ниje само фундаментално људско право већ означава друштвени и економски напредак којем сви тежимо. Наш циљ мора да буде стварање општине у којој ће једино мерило успеха бити рад и постигнути резултати, као и чињеница да би без породице Рибникар наша садашњост била знатно другачија. Уложићемо додатан труд да наши суграђани буду поносни на историјски значај и на чињеницу да тада напредују њихове породице као и општина Савски венац и читаво друштво – закључује Трипковић.
 

 

Top