Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

30. октобар 2022.

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: УРУЧЕНА ЕЛЕКТРОМОТОРНА КОЛИЦА ДЕЧАКУ МАТИЈИ ЈОВОВИЋУ

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: УРУЧЕНА ЕЛЕКТРОМОТОРНА КОЛИЦА ДЕЧАКУ МАТИЈИ ЈОВОВИЋУ

Матија Јововић, дечак са Савског венца који болује од спиналне мишићне атрофије добио је електромоторна инвалидска колица која су му обезбедили функционери општине Савски венац из личних средстава. Како би овај храбри дечак имао лепше детињство и олакшане услове школовања у претходном периоду о трошку Општине постављена је и приступна рампа за колица у школи ,,Војвода Мишић" , коју Матија похађа, као и испред зграде у којој живи. 

Према речима председника општине Савски венац Милоша Видовића, награда за ову хуману акцију јесте Матијин осмех.
- Када живот постави препреку, сви заједно смо ту да је лакше превазиђемо. Савски венац је општина без баријера и као таква желимо да буде пример осталима. Срећни смо и поносни што смо помогли породици Јововић, обрадовали Матију и допринели побољшању квалитета његовог живота. Ова колица помоћи ће му да лакше и квалитетније обавља свакодневне активности, од одласка у школу до провођење слободног времена у парку са својим вршњацима или породицом, јер су колица прилагођена за скоро сваки терен, и унутра и напољу- навео је Видовић додајући да је циљ да Матија буде што самосталнији, а сада ће сам моћи да управља колицима, док родитељи путем апликације могу да прате подешавања и параметре колица.
- Захваљујем се свим колегама што су прихватили мој предлог и солидарно учествовали у куповини колица. Наставићемо да бринемо о деци са Савског венца и чинимо све да им обезбедимо што боље услове за срећно и безбрижно одрастање- поручио је на крају председник Општине Милош Видовић.

Мајка дечака Оливера Јововић изразила је задовољство што њихова породица живи на Савском венцу и што је Матија са овим колицима добио могућност да са својим другарима учествује у свим активностима као да је у потпуности здрав. 
-Ово је веома важно за његову социјализацију, јер је у септембру кренуо у први разред. Сада може да се игра несметано у парку са вршњацима. Он је веома срећан и брзо је савладао коришћење и управљање колицима- изјавила је мајка Оливера захваливши се руководству Општине на досадашњој помоћи њиховој породици.
 

Top