Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. септембар 2019.

Уручени поклони првацима на Савском венцу

Уручени поклони првацима на Савском венцу

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић и члан општинског Већа Милош Видовић посетили су данас Основну школу „Радојка Лакић“ и том приликом првацима честитали полазак у школу и уручили им ђачке торбе са школским прибором које је обезбедила општина.

 

Ирена Вујовић је истакла да су поклони за прваке традиција на Савском венцу и додала да брига о деци и уређење образовних институција остаје приоритет.

 

-Школа "Радојка Лакић" је једна од шест основних школа на нашој општини чијим смо првацима данас уручили ранчеве и пернице са потребним школским прибором. Поред тога, сви прваци су добили и ваучере за похађање бесплатног програма менталне аритметике у трајању од месец дана – рекла је Вујовићева.

 

Она је подсетила да су у августу започети радови на текућем одржавању објеката свих основних школа на територији општине и нагласила да је већина планираних радова завршена до почетка нове школске године.

 

-У школи "Радојка Лакић" изведени су молерско - фарбарски радови у учионицама, као и водоинсталатерски радови на мокрим чворовима. Осим ове школе, радови су завршени и у ОШ "Стефан Немања", "Војвода Мишић", "Петар Петровић Његош" и „Антон Скала“, док је у ОШ "Војвода Радомир Путник" завршена замена светиљки у приземљу, а молерски радови ће бити готови у наредних неколико дана – истакла је Вујовићева.

 

Она је додала да је у току и реконструкција фискултурне сале у Школи за оштећене слухом „Стефан Дечански“, чији се завршетак планира 5. септембра и најавила ускоро почетак радова на санацији крова изнад сале за физичко у ОШ „Исидора Секулић“, за које су, како је навела, опредељена значајна средства.

 

Приредбе за прваке одржане су раније данас у основној школи „Петар Петровић Његош“, коју је обишао заменик председнице општине Зоран Коцић и школи „Исидора Секулић“ чијим су првацима поклоне уручили чланови Већа Урош Трипковић и Страхиња Кукић. Преостале три основне школе током дана ће обићи председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић и чланови општинског Већа.

Top