Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

27. фебруар 2019.

Уручени сертификати полазницима обуке „Пут до успешног предузетника“ у општини Савски венац

Уручени сертификати полазницима обуке „Пут до успешног предузетника“ у општини Савски венац

Дводневна обука „Пут до успешног предузетника“ коју организује Национална служба за запошљавање у сарадњи са општином Савски венац данас је завршена свечаним уручивањем сертификата полазницима у Свечаној сали општине.

Обуку је успешно завршило преко 40  незапослених грађана који желе да покрену сопствени бизнис, а сертификате су им уручили председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић и заменик директора Филијале НСЗ за град Београд Синиша Кнежевић.

Председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић честитао је полазницима и пожелео им успех у реализацији њихових пословних идеја.

-Ово је друга година за редом да се ове обуке реализују у општини Савски венац. Сертификат обуке  „Пут до успешног предузетника“  је формални услов да би ови људи могли да аплицирају на јавном позиву за самозапошљавање, а овде су имали  прилику да науче како да покрену сопствени бизнис и да направе свој бизнис план- навео је Берић.

Он  је додао да је један од приоритета општине  Савски венац управо подстицај запошљавања грађана.

-С тим циљем прошле године смо основали Савет за запошљавање ГО Савски венац чиме смо сарадњу са Националном службом за запошљавање  унапредили у области спровођења мера активне политике запошљања. Пратимо политику Владе Србије и града Београда по питању смањења незапослености, а у претходном периоду спроводили смо различите пројекте у сарадњи са компанијама, институцијама и удружењима. Трудићемо се да овакве примере добре праксе наставимо и убудуће- закључио је Берић.

Заменик директора Филијале НСЗ за град Београд Синиша Кнежевић захвалио је општини Савски венац на успешном заједничком подухвату, а полазницима пожелео много успеха у раду.

-Управо су расписани јавни позиви за 2019. годину и очекују нас  презентације  у свим београдским општинама и другим привредним субјектима, где ћемо саопштити предузетницима као и заинтересованим незапосленим лицима које висине средстава могу да очекују и све оно што их може занимати- поручио је Кнежевић.

Top