Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

26. март 2020.

Успостављена национална платформа за пријаву волонтера

Успостављена национална платформа за пријаву волонтера

Влада Републике Србије успоставила је националну платформу за пријаву волонтера на адресу: www.budivolonter.gov.rs.

 

Позивају се сви грађани који не спадају у ризичну групу и желе да помогну најстаријим суграђанима и другим ризичним групама становништва да се пријаве, јер су солидарност и емпатија према најугроженијима кључне у току трајања пандемије вируса корона и „само заједно можемо да победимо".

 

Заинтересовани грађани могу да се пријаве на два начина – попуњавањем пријаве на сајту: www.budivolonter.gov.rs или бесплатним позивањем контакт-центра COVID-19 на број 19819, сваког дана од 8 до 22 часа. Након што надлежне службе одобре пријаву, волонтере ће контактирати градски и општински центри са детаљним упутствима и првим задацима.

 

Све поднете пријаве заинтересованих грађана који желе да помогну и буду волонтери ће се проверавати, како би се спречила и најмања злоупотреба. 

 

Националну платформу за пријаву волонтера „Буди волонтер" реализовали су Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, у сарадњи са платформом „Србија ствара", а уз подршку Програма за развој Уједињених нација (УНДП).

 

Спот „Буди волонтер" може се преузети на следећем линку: https://youtu.be/OkrLme-tE2M

Top