Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

31. јануар 2019.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА БЕСПЛАТНЕ МУЗИЧКЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА БЕСПЛАТНЕ МУЗИЧКЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ

Члан Већа општине Савски венац Страхиња Кукић посетио је данас Дечији културни центар Мајдан где се одржавају бесплатне музичке радионице, које Општина Савски венац организује за своје најмлађе суграђане у сарадњи са Музичком радионицом „Чаробна фрула“.

 

Он је истакао да за едукативно - музичке радионице влада велико интересовање и додао да је ово само један у низу бесплатних програма које Општина Савски венац организује за своје најмлађе суграђане.

 

-Као општина која води одговорну социјалну политику посебну пажњу посвећујемо потребама најмлађе популације и зато се број бесплатних програма и садржаја које организујемо за децу из године у годину повећава – рекао је Кукић.

 

Директорка Музичке радионице „Чаробна фрула“ Бојана Гавриловић казала је да тренутно у предшколским установама и нижим музичким школама актуелни програми нису прилагођени детету као развојни стимуланс и не садрже планове за децу најмлађег узраста, управо када је тај стимуланс најпотребнији.

Она је објаснила да се од свих облика даровитости, музичка даровитост испољава најраније – око треће године и да је зато њен стимуланс управо у том периоду веома важан.

 -Ова едукативно - музичка радионица осмишљена је по јединственом плану и програму музичких педагога и композитора, који су се детаљно бавили методиком наставе музичке културе у раду са најмлађима. Радионица се превасходно бави музичком едукацијом деце на непосредан и суптилан начин, где деца кроз разне врсте музичих игара, песама, дидактичих игара, ритмичких вежби, улазе у бајковит, чаробан свет музике –  истакла је Гавриловићева.

Бесплатне музичке радионице намењене су бебама и деци од 1 до 7 година. Малишани су подељени у мање групе (према узрасту), а радионице похађају једном недељно у трајању од 45 минута.

 

Радионице се одржавају у ДКЦ Мајдан у следећим терминима: музичка радионица за бебе - четвртком од 17 до 17:45 сати, музичка радионица за децу од 3 и 4 године - четвртком од 18 до 18:45 сати, радионице за децу од 5, 6 и 7 година - четвртком од 19 до 19:45 и суботом од 17:30 до 18:15 сати.

 

Top