Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

05. мај 2018.

Велико интересовање за други Сајам спорта на Савском венцу

Велико интересовање за други Сајам спорта на Савском венцу

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић отворила је у Хајд парку други Сајам спорта под слоганом "Пронађи снагу и покрени се". Она је захвалила свим учесницима који су помогли да се Сајам спорта по други пут успешно реализује на Савском венцу.

 

-Ове године на Сајму спорта учествује знатно већи број спортских клубова што је показатељ да ова манифестација расте и да постаје традиционална – рекла је Вујовић и додала да је циљ промоција спорта и здравих навика, као и подстицање грађана на спорт и физичку активност.

 

Истичући да општина Савски венац интензивно ради на томе да спорт учини доступним грађанима, а нарочито деци, организовањем различитих бесплатних спортско-рекреативних програма, Ирена Вујовић је најавила да ће у оквиру данашње манифестације присутним дамама бити подељено и 40 ваучера за бесплатне фитнес тренинге у Градском центру за физичку културу. 

 

Промотер другог Сајма спорта на Савском венцу, наша репрезентативка у стрељаштву Андреа Арсовић, поручила је да ће се потрудити да мотивише и млађе и старије суграђане да пронађу снагу и да се покрену, додајући да ће и сама данас искористити прилику да се опроба у другим спортовима.

 

Сајам спорта, који по други пут организује општина Савски венац, уз подршку Савеза спортова Савски венац, привукао је бројне посетиоце, који ће моћи да се упознају са радом преко 40 спортских клубова који учествују на манифестацији, да вежбају на отвореном и опробају се у различитим спортским дисциплинама, али и да се друже и добро забаве.

 

Сајам спорта је део пројекта „Sport4Citizens“ који општина Савски венац реализује кроз програм  Erazmus + са партнерима из Чешке, Словачке, Мађарске и Хрватске. Манифестација у Хајд парку отворена је за посетиоце до 17 часова.