Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

19. март 2020.

Весић упозорио пензионере да не наседају на преваре на Савском венцу

Весић упозорио пензионере да не наседају на преваре на Савском венцу

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је гостујући у јутарњем програму РТВ Пинк да су се током ноћи у поштанским сандучићима на Савском венцу појавили леци у којима Привредно друштво „Домаћин зграде", чији је законски заступник Александар Павловић, позива грађане слабијег имовног стања да се јаве овој компанији, како би она организовала да им Општина Савски венац обезбеди пакет.

 

– У питању је страшна лаж и превара и упозоравам пензионере да не наседају на овакве провокације – рекао је Весић.

 

Весић је рекао да је овај случај пријављен полицији, јер ова приватна компанија нема право да врши увид у финансијско стање пензионера.

 

– То су лични подаци и нико осим надлежних државних органа нема право да их зна. Те податке немају ни градске општине, као ни Град Београд. Споменуте податке имају само центри за социјални рад – рекао је Весић.

 

– Дакле, моја порука пензионерима јесте да нико не сме да им узима личне податке, нити би они требали било коме да их дају. Држава једина има право да зна колика је чија пензија, и зато ће бесплатни пакети помоћи бити дистрибуирани путем центара за социјални рад. Пензионери требају да знају да ће их контактирати званично из општина, а уколико имају потребу да им се донесе било шта, добиће име лица које ће их посетити и које ће имати идентификациону картицу са истакнутим именом и презименом и печатом општине. Само на тај начин комуницира се директно са државом. Пакети за пензионере са примањима испод 30.000 динара делиће се путем центара за социјални рад. Пакете припрема Град Београд, а не општине. Уколико управници стамбених зграда сазнају да се нешто дешава у згради, те податке требају да јаве градским општинама, а не да сами организују или најављују било какву помоћ државе – истакао је Весић.

 

Он је пензионерима поручио да сада држава брине о њима, те да су они ту бригу и заслужили.

 

– Верујте својој држави, а држава ће бринути о свакоме и помоћи вам. Када видите овакве летке путем којих би неко желео да профитира лично или политички, пријавите то одмах градској општини, а ми ћемо то пријавити полицији – поручио је Весић. 

Top