Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

24. септембар 2020.

ВИДОВИЋ: ПРОЈЕКАТ ЕКО - ПАТРОЛА ДОПРИНОСИ ДА САВСКИ ВЕНАЦ БУДЕ УРЕЂЕНИЈИ

ВИДОВИЋ: ПРОЈЕКАТ ЕКО - ПАТРОЛА ДОПРИНОСИ ДА САВСКИ ВЕНАЦ БУДЕ УРЕЂЕНИЈИ

Председник Градске општине Савски венац Милош Видовић обишао је данас екипе Еко - патроле ГО Савски венац које уређују јавне површине код Прокопа, у Облаковској и Улици Јосифа Мариновића.

Председник је истакао да пројекат „Еко - патрола“, као заједнички пројекат Општине и грађана, доприноси лепшем и уређенијем изгледу општине Савски венац и додао да је само током ове године уређено и очишћено преко 50 запуштених површина.

-Овај пројекат је један од најбољих показатеља колико је сарадња између грађана и општине важна. Грађани Савског венца имају могућност да у сваком тренутку поднесу захтев за уређење одређене локацијe, електронским путем или преко писарнице општине, а задатак Еко - патроле је да по пријему пријаве у најкраћем року изађе на терен и уреди ту јавну површину – рекао је Видовић.

Послови које обавља Еко - патрола обухватају кошење траве, сакупљање лаког отпада, уклањање мањих депонија, уређење урбаних џепова и осталих јавних површина. Поред тога, улога Еко - патроле је и да апелује на грађане да воде рачуна о својој околини и зеленим површинама које користе.

 

Захтев за интервенцију Еко - патроле ГО Савски венац грађани могу предати сваког радног дана на писарници Општине или послати на имејл адресу: ekopatrola@savskivenac.rs.

Top