Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

28. децембар 2017.

Винарски и уметнички „ŠapART“ догађај у Кући краља Петра Првог

Винарски и уметнички „ŠapART“ догађај у Кући краља Петра Првог

У Кући краља Петра вечерас је одржан винарски и уметнички „ŠapART“ догађај у организацији Атељеа вина Шапат и Удружења „Вински путеви Србије“, а уз подршку Градске општине Савски венац. Догађај је окупио велики број посетилаца који су уживали у уметничком доживљају и дегустацији вина Атељеа вина Шапат, а присуствовала је и председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

Она је изразила задовољство што је винарија Шапат одабрала Кућу краља Петра за представљање својих вина и подсетила да је Општина Савски венац недавно потписала споразум о сарадњи са Винским путевима Србије, те да је у плану још сличних догађаја.

У прелепом амбијенту Куће краља Петра своја дела су представили уметници и дизајнери проф. Драган Мартиновић, академски сликар, Југослав Влаховић, једно од најзначајнијих имена српске и европске карикатуре и примењеног дизајна и индустријски дизајнер Урош Јанковић, а наступили су млади виолончелиста Петар Пејчић и пијанисткиња Лара Арбајтер. Како истичу из Атељеа вина Шапат, концепт „ŠapART“ се развија од 2009. године као саставни део винарске приче о раду и људима, уметности и вину, као и везама које међусобно развијају, а циљ је да се промовишу и подрже аутентични аутори и млади таленти, који у свету уметности остављају значајан траг и отварају нове преспективе. Уметници своје радове излажу и представљују у оквиру комплекса винарије, у посебном простору у оквиру винског подрума, као и у амбијенту Шапат ресторана. Овај вишеструки уметнички доживљај се по први пут изводи ван Атељеа вина Шапат и то у здању Куће краља Петра на Сењаку.

Председник Удружења „Вински путеви Србије“ Зоран Рапајић је подсетио да је пре неколико месеци уз подршку Општине Савски венац представљен „Вински пут Београд“ у Кући краља Петра Првог и најавио да ће 14. фебруара 2018. године, на истом месту бити одржана манифестација „У славу књиге и вина“.