Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

28. март 2018.

Вујовић и Говердовски положили венце на споменик Милици Ракић и Споменик ослободиоцима Београда

Вујовић и Говердовски положили венце на споменик Милици Ракић и Споменик ослободиоцима Београда

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић и председник Централног административног округа Москве Владимир Говердовски, који предводи руску делегацију у дводневној посети општини Савски венац, положили су венце на споменик малој Милици Ракић у Ташмајданском парку, погинулој током НАТО бомбардовања 1999. године.

 

Вујовићева и Говердовски су потом обишли Спомен-гробље југословенским и совјетским војницима палим за ослобођење Београда 1944. године и положили венце на споменик Црвеноармејцу. Цвеће је положио и председник Скупштине града Никола Никодијевић. 

Током боравка у Београду шесточлана делегација Централног административног дистрикта Москве посетила је и највећи православни храм на Балкану - Храм Светог Саве, где их је дочекао настојатељ Храма, архимандрит Стефан Шарић. 

Обиласку Храма Светог Саве са гостима из Москве, као и полагању венаца на споменике и одавању поште страдалима присуствовали су и чланови делегације општине Савски венац - председник Скупштине општине Немања Берић и чланови Већа општине Милош Видовић, Урош Трипковић, Страхиња Кукић и Данијела Мирјанић.