Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

04. април 2018.

ИРЕНА ВУЈОВИЋ И ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ У БУЛЕВАРУ КНЕЗА АЛЕКСАНДРА КАРАЂОРЂЕВИЋА

ИРЕНА ВУЈОВИЋ И  ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ У БУЛЕВАРУ КНЕЗА АЛЕКСАНДРА КАРАЂОРЂЕВИЋА

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић и градски менаџер Горан Весић обишли су данас радове на реконструкцији Булевара кнеза Александра Карађорђевића и поручили да је то улица која је била у најлошијем стању, те да је приоритет да се њена реконструкција што пре заврши.

 

Ирена Вујовић је истакла да је реконструкција овог булевара пример како се Београд мења, што, како наводи, такође показује колико Скупштина града има слуха када су у питању иницијативе грађана.


– Мој тим и ја свакодневно разговарамо са грађанима и ова улица је била једна од ургентнијих која је захтевала реконструкцију. После дугог низа година Булевар кнеза Александра Карађорђевића ће добити нови сјај - урадиће се веома квалитетно и по светским стандардима. На нашој општини је важна и Савска улица – очекује се реконструкција, као и Савски трг и Карађорђева улица. А разговарамо и о улицама Баје Пивљанина и Велисава Вуловића. То је оно што је најважније грађанима Савског венца –  закључила  је Вујовић. 


Весић је поновио да је реконструкција ове улице била ургентна, као и да је то прва улица у Београду која се ради 24 сата, и дању и ноћу, што ће бити правило убудуће. Све што се ради и колико год да је оправдано, додао је, мења уобичајен живот људи, тако да треба све урадити најбрже што се може.


– Ова улица била је једна од најургентнијих за уређење и када је скинут асфалт, уверили смо се због чега је то тако. Био је један слој асфалта и 10 центиметара камене коцке. Таква улица не може да издржи саобраћај, нарочито аутобусе. Овај булевар се сада ради тако што се ставља 20 центиметара крупног камена, 50 центиметара ситног камена и три слоја асфалта. Тако урађене улице онда могу да трају 20 година и да издрже не тако мали саобраћај као што је овде – објаснио је Весић.

Како је навео градски менаџер, улица се ради из средстава Владе Србије која је обезбедила 100 милиона динара.– Град ће одвојити 20 милиона динара за реконструкцију водовода, радићемо замену водоводних цеви са обе стране улице. Урадићемо асфалт, ивичњаке, тротоаре. Улица се уређује у четири фазе и радови ће трајати четири месеца. Сада се ради до Улице Михајила Аврамовића, а 10. маја ћемо прећи на другу страну, тако да ће овај део, где су прво почели радови, тада бити могућ за саобраћај – нагласио је Весић и додао да се грађани обраћају општинама са предлозима и идејама, након чега општине утврђују приоритете и заједно са градом се одређује шта може да се ради.


Обиласку радова у Булевару кнеза Александра присуствовали су директор ЈКП „Београд - пут“ Иван Тејић, председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић, помоћник председнице општине Александар Дујановић и чланови Већа општине Милош Видовић, Урош Трипковић и Страхиња Кукић.