Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

14. јун 2019.

За боље запошљавање Рома и младих Oпштина је покренула сарадњу са Институтом за прогрес и сарадњу Западног Балкана

За боље запошљавање Рома и младих Oпштина је покренула сарадњу са Институтом за прогрес и сарадњу Западног Балкана

Општина Савски венац покренула је сарадњу са Институтом за прогрес и сарадњу Западног Балкана у циљу бољег запошљавања Рома и младих. Меморандумом о разумевању, који је је у јануару ове године потписан између Института за прогрес и сарадњу Западног Балкана и Градске општине Савски венац у циљу спровођења пројекта „Nevo  Kumpania – Модел социјалног пословања за младе за инклузивни и интегрисани развој управљања отпадом“, дефинисане су активности општине у овиру пројекта, као и динамика њихове реализације.

Као партнер, Градска општина Савски венац ће учествовати у промотивним активностима пројекта и Фестивалу, кампањи на терену, тренинзима и обукама које су предвиђене пројектним документом.

Ова активност је део пројекта „Подршка Европске уније активном укључивању младих”, вредног 4.7 милиона евра, који финансира ЕУ (ИПА 2014), а кофинансира Влада Републике Србије. Пројектом управља Министарство финансија - Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, док су институционални корисници пројекта Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство омладине и спорта.

 

Top