Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. август 2017.

ЗА ЛЕПШИ И ЧИСТИЈИ САВСКИ ВЕНАЦ: Почела са радом Еко патрола Градске општине Савски венац

ЗА ЛЕПШИ И ЧИСТИЈИ САВСКИ ВЕНАЦ:  Почела са радом Еко патрола Градске општине Савски венац

Градска општина Савски венац покренула је пројекат „Еко патрола“ у циљу бољег одржавања јавних зелених површина на територији општине. Од данас  ће Еко патрола бити на располагању свим грађанима Савског венца за пријаву  комуналног нереда у парковима, игралиштима и на осталим јавним површинама.

Председница ГО Савски венац Ирена Вујовић је истакла да је ово још један од пројекта покренут на иницијативу грађана и да је Општина препознала потребу за постојањем сервиса који ће на најбржи могући начин одговорити на проблеме који се тичу комуналног уређења јавних површина на Савском венцу.

- Кроз пријем грађана који свакодневно вршимо у Општини, уочили смо да су комунални проблеми оно на шта нам се наши суграђани највише жале и да чак постоје одређене локације на територији општине где није довољно редовно одржавање екипа из ЈКП „Зеленило Београд“ да би се на истим одржао комунални ред.  Зато смо донели одлуку да уведемо Еко патролу како бисмо могли брже да реагујемо и да на ефикаснији начин изађемо у сусрет решавању проблема наших грађана – рекла је Ирена Вујовић.

Она је додала да ће Општина као и до сада бити максимално на услузи грађанима и уважити сваки њихов предлог, а да ће пројекат „Еко патроле“ допринети лепшем и уређенијем изгледу општине,  што је у интересу свих становника Савског венца.

Задатак Еко патроле је да по пријему пријаве у што краћем року изађе на терен и уклони комунални неред са јавне површине. То подразумева кошење траве, сакупљање лаког отпада, уклањање мањих депонија, уређење паркова, урбаних џепова и осталих јавних површина. Поред тога, улога Еко патроле је и да апелује на грађане да воде рачуна о својој околини и зеленим површинама које користе.

Захтев за интервенцију Еко патроле грађани могу поднети сваког радног дана на писарници Општине или путем мејла: ekopatrola@savskivenac.rs.