Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

17. октобар 2017.

Захвалница општини Савски венац за успешну реализацију програма „Летња пракса за младе политикологе“

Захвалница општини Савски венац за успешну реализацију програма „Летња пракса за младе политикологе“

На Факултету политичких наука у Београду одржана је свечана промоција полазника програма „Летња пракса за младе политикологе“, који су заједнички реализовали овај факултет и Национална алијанса за локални економски развој, уз подршку 11 јединица локалне самоуправе. Градска општина Савски венац је једина београдска општина која је подржала овај пројекат, обезбедивши праксу за студенткињу са наше општине Тању Милојевић.

Она је током једномесечне праксе обишла све службе Градске општине Савски венац, упознала се са доношењем одлука на локалном нивоу, као и са начином функционисања Градског већа и Скупштине ГО Савски венац.

Идеја овог програма је да се студенти политикологије, као профилисани кадар за рад у јавној управи и међународним институцијама, током месец дана упознају са организацијом и начином рада општина из којих су пореклом и да знања стечена на факултету ставе на располагање локалној самоуправи. За време трајања праксе кандидати су радили на конкретним задацима, а у оквиру програма су посетили и општинска одељења. Општина Савски венац је обезбедила техничке услове за рад студенкиње, као и ментора.

Поред Савског венца, у овом пројекту учесвовали су градови Шабац, Сремска Митровица, Лесковац, Панчево, Врање, Јагодина, Ниш и Ужице, као и општине Трстеник и Прокупље.