Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

19. октобар 2019.

Заједничким снагама очишћен део приобаља Саве, акцији се придружио велики број грађана

Заједничким снагама очишћен део приобаља Саве, акцији се придружио велики број грађана

Општина Савски венац и ЈВП „Србијаводе“ организовали су заједничку акцију чишћења шеталишта и приобаља реке Саве „За лепши и чистији Савски венац“, којој се придружио и велики број грађана са територије општине.

На челу са председницом Општине Савски венац Иреном Вујовић и директором ЈВП „Србијаводе“ Гораном Пузовићем, учесници акције су чистили обалу од Чукаричког рукавца ( део испод моста на Ади), све до моста Газела.

Председница Општине Савски венац Ирена Вујовић изразила је задовољство јер се велики број суграђана и јавних комуналних предузећа укључило у акцију.

- Захваљујем предузећу Србијаводе, као и јавним комуналним предузећима што су подржали иницијативу Општине и њених грађана да се уреди овај потез. Велики одзив грађана је потврда да желе да имају чисту и уређену општину, а ми ћемо наставити да улажемо напоре да им обезбедимо квалитетне услове за живот јер нам је циљ да место на ком живимо и радимо буде чисто, здраво и лепо. Овом акцијом желимо да подигнемо свест грађана о очувању животне средине, да апелујемо на људе да брину о свом граду подједнако као и о свом дому јер само заједничким снагама можемо да учинимо Савски венац лепшим и чистијим местом за живот- каже Ирена Вујовић.

 

Директор ЈВП „Србијаводе“  Горан Пузовић сматра да је ова акција још један у низу добрих примера одличне сарадње између града и републичких органа, показатељ да водимо рачуна о главном граду и рекама како бисмо их учинили лепшим и чистијим.

 

- Веома ми је драго што су се грађани одазвали у оволиком броју и што акције ове врсте препознају као апел на подизање еколошке свести о важности заштите река и вода уопште- каже Пузовић.

Пузовић напомиње да ће овакве акције постати традиција и позива грађане да, заједничким напорима, приобаља наших река учинимо чистим и уредним како бисмо свакодневно могли да уживамо у њима.

Неколико десетина камиона укључено је у одвожење сакупљеног отпада, кабастог смећа и растиња. Поред подршке ЈКП "Зеленило Београд", на челу са директором Слободаном Станојевићем, ЈКП "Градска чистоћа", ЈКП "Београдски водовод и канализација", као и водопривредних предузећа ЈВП "Београдводе" и "Галовица", у акцију су се укључили функционери и запослени у Управи општине, јавне личности и спортисти.

 

  

Top