Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. јул 2018.

Завршен Ентер, музички фестивал у Топчидеру посетило преко 35 хиљада људи

Завршен Ентер, музички фестивал у Топчидеру посетило преко 35 хиљада људи

Топчидерски парк је претходних неколико дана био најпосећеније место у граду због одржавања првог фестивала поп, рок, хип-хоп, денс и електро музике. Ентер фестивал је организован у сарадњи са Општином Савски венац, а како је истакла председница општине Ирена Вујовић огромна посећеност је само показатељ да је Београду био потребан фестивал који ће задовољити све музичке укусе и пружити свима, а нарочито младим људима, прилику да се добро забаве.

 

-Остварили смо циљ да нашим суграђанима са Савског венца, али и свим Београђанима, омогућимо да бесплатно уживају у квалитетној музици уз најбоље извођаче из земље и региона. Задовољна сам комплетном организацијом, а оно што је најважније фестивал је протекао у позитивној атмосфери без иједног инцидента. Захваљујем се Полицијској станици Савски венац, Градском заводу за хитну медицинску помоћ, ЗЗЗЗ радника Железнице Србије, добровољним ватрогасним друштвима “Савски венац” и “Земун Матица”, ГСП-у које је обезбедило посебне линије за превоз публике до фестивала и свим осталим градским службама које су помогле организацију догађаја– рекла је Вујовић.

 

Најављујући Ентер фестивал на истом месту и следеће године, Вујовићева је посебно захвалила генералном спонзору Компанији Дунав осигурање, као и свим осталим спонзорима и пријатељима фестивала који су допринели да Београђани добију музички фестивал какав заслужују.

 

-“Ентер” је био велики изазов, али уз доста труда успели смо сви заједно да направимо озбиљан музички фестивал који је већ прве године доживео велики успех. Сигурна сам да ће у наредним годинама имати важну улогу и у привлачењу страних туриста – поручила је Ирена Вујовић.

 

Фестивал је почео 28. јуна под слоганом "Оживи Ентер", а редови посетилаца су нестрпљиво чекали да стану испред бине и уживају уз познате хитове домаћих и страних извођача међу којима су Inna, Seeya, Akcent, Mary Nastas, Lee Leed, Исказ, Ничим изазван, као и наступи познатих ди-џејева. Фестивал је настављен у суботу уз Мортал Комбат, Струку, Пера Деформера, Point Blank, Sassju, Surreal, Prti Bee Gee и остале извођаче који су дигли на ноге све који су се нашли на најбољој журки у граду. Последњег дана, 1. јула је био и врхунац доброг провода уз поп, рок и хип-хоп ритам, а наступали су Бјесови, Bad Copy, Irish Stew, Fox, Coby, Демо бендови и ди-џејеви.

 

Капије Ентер фестивала су затворене јутрос у 4 сата за оне најверније који су дочекали зору у Топчидерском парку. Током три фестивалска дана Ентер фестивал је посетило преко 35 хиљада људи.