Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

15. мај 2018.

ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ „ИТ ПРАВО ЗАНИМАЊЕ ЗА ВАС“ – ПОЛАЗНИЦАМА УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ

ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ „ИТ ПРАВО ЗАНИМАЊЕ ЗА ВАС“ – ПОЛАЗНИЦАМА УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ

Чланица Већа општине Савски венац Данијела Мирјанић уручила је данас дипломе полазницама обуке у оквиру пројекта „ИТ - ПРАВО ЗАНИМАЊЕ ЗА ВАС“ у свечаној сали Општине.

Овај пројекат реализован је у сарадњи Општине Савски венац, Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Удружења „Локална самоорганизација“ са циљем да се незапосленим суграђанкама омогући да стекну потребна знања и вештине за рад у ИТ сектору.

Данијела Мирјанић је честитала полазницама на успешно завршеној обуци и изразила наду да ће им стечено знање помоћи да напредују и да лакше пронађу запослење.

Она је истакла важност већег учешћа жена у свим друштвено-економским процесима и поручила да ће Општина наставити да подржава пројекте који ће незапосленим суграђанкама омогућити да постану конкуретније на тржиту рада.

Бесплатна обука, током које су полазнице оспособљене за рад у програмима  HTML, PHP, My SQL и JavaScript, трајала је шест месеци, а водили су је стручни предавачи. Програм је покренут како би се подстакла родна равноправност и заступљеност  већег процента жена у области информационо-комуникационих технологија након завршених обука.