Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

22. јануар 2020.

Завршен први круг уређења улаза стамбених зграда на Савском венцу: Општина уложила средства

Завршен први круг уређења улаза стамбених зграда на Савском венцу: Општина уложила средства

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић данас је обишла завршене радове у улазима стамбених зграда у улици Симе Лозанића 1 а и 1 г ,који су изведени у оквиру конкурса Општине за бесповратно суфинансирање радова на стамбеним зградама.

Након обиласка председница Вујовић је истакла да су грађани Савског венца међу првима добили могућност да им Општина финансијски помогне у сређивању њихових стамбених зграда, након што су недавним изменама статута града Београда, градске општине добиле шире недлежности.

-Између осталог, према новим надлежностим градске општине моћи ће распоређивати до 90 одсто инвестиционих средстава за одржавање зграда. Нама се у првом кругу  пријавио велики број председника скупштине станара који су се одлучили за уређење улаза зграде. Укупно је уређено 20 улаза где су изведени радови кречења, замене улазних врата, поштанских сандучића, дакле све оно што је било потребно како би наши грађани живели у лепшем и уређенијем окружењу- рекла је Вујовић и поручила да је отворен нови круг конкурса који ће трајати до 14. фебруара, као и да ће се наставити са овом праксом и убудуће.

 

Обиласку су присуствовали чланови Општинског већа Милош Видовић, Урош Трипковић и Страхиња Кукић.

Top