Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

01. јул 2019.

Завршена реконструкција дела Ресавске улице на Савском венцу

Завршена реконструкција дела Ресавске улице на Савском венцу

Реконструисани део Ресавске улице, од Немањине до Вишеградске, данас је  пуштен у саобраћај, а грађани овог дела општине Савски венац добили су проширене тротоаре и уређен коловоз, док је  комплетна водоводна, канализациона и топловодна инсталација замењена.

Завршене радове обишли су заменик градоначелника Горан Весић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

Ирена Вујовић je истакла да је Ресавска улица у претходном периоду била потпуно девастирана, те да је на иницијативу грађана ова улица преуређена.

-Иницијативу смо упутили Граду Београду и овом приликом желим да захвалим заменику градоначелника, секретарима и директорима јавних комуналних предузећа што нам излазе у сусрет, јер овакви пројекти су од великог значаја за општину Савски венац и њене грађане- навела је Вујовићева и додала да су сви радови изведени у предвиђеном року, а Савски венац је после Булевара кнеза Александра Карађорђевића, Баје Пивљанина, Љутице Богдана и бројних других реконструисаних улица у претходном периоду, добио још једну потпуно обновљену улицу што знатно доприноси побољшању квалитета живота грађана.

Весић је истакао да је улица сређена тако да наредних двадесетак година неће морати да се реконструише.

оком реконструкције сужен је коловоз са 7,5 метара на шест метара, чиме је проширен тротоар за пешаке, који нису могли да пролазе због паркираних аутомобила. Урађени су камени ивичњаци и око дрвећа, како би се спречило паркирање близу самог стабла и по његовом корењу. Обележена су нова паркинг места и на тај начин смо показали како се уређује једна градска улица – рекао је заменик градоначелника, додајући да је по мерењима Института за саобраћај, за оптерећење у овој улици рађено три слоја асфалта и камени агрегат.

Обиласку су присуствовали помоћник градоначелника Александар Марковић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, секретарка за инспекцијске послове Соња Божовић, председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић, помоћник председнице Александар Дујановић и чланови Општинског већа Милош Видовић, Страхиња Кукић и Урош Трипковић, као и заменик директора ЈКП „Београд-пут” Александар Свилар.

Top