Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. фебруар 2021.

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ У ТРИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ У ТРИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Председник Градске општине Савски венац Милош Видовић данас је обишао званично завршене радове у основним школама на Савском венцу “Петар Петровић Његош“, „Војвода Радомир Путник“ и „Радојка Лакић“, који су изведени у оквиру јавне набавке за текуће одражавање основних школа. Испред Општине, обиласку је присуствовао и начелник одељења за пројекте развоја Владимир Настић.

Тим поводом, председник Милош Видовић је навео да је ово још један пример да све реализоване акције у протеклом периоду као и оне које су у плану дају све јачи допринос да наша деца имају још лепше и уређеније место за своје школовање и одрастање и додао да су изведени радови обухватали поправку оштећених делова зидова у учионицама, замену улазних врата, замену преливно-експанзионог суда за грејање школе, замену рефлектора у сали за физичко и замену подне облоге у учионицама, као и то да се на његову иницијативу очекује завршетак радова на текућем одржавању у још четири основне школе на територији општине.

У претходним годинама смо се трудили да побољшамо услове рада у свим основним школама на територији наше општине. Брига о деци и уређење образовних институција је један од наших приоритета, а у том правцу ћемо наставити и у будућности - поручио је Видовић и нагласио да је циљ свих нас да нашу децу усмеримо на прави пут, мотивишемо правим вредностима и окренемо здравом начину живота. Сигуран сам да ће из ове школе изаћи неки нови научници, доктори, спортисти, професори, инжењери и да ћемо бити поносни на њих. Желим још једанпут да се захвалим директорима основних школа што подржавају нашу тежњу и жељу да Савски венац остане општина успешних шампиона- рекао је Видовић.

Обиласку завршетка радова присуствовали су и представници основних школа који су истакли одличну сарадњу са општином Савски венац и посебно захвалили председнику Милошу Видовићу на сталној бризи о потребама ових школа и њених ђака.

Представник савета родитеља Александар Дабић, приликом посете председника Милоша Видовића Основној школи „Радојка Лакић“, је изјавио да је задовољан успешним решавањем дугогодишњег проблема са преливним судом. Он се у име родитеља ове школе захвалио општини Савски венац и председнику Видовићу на помоћи, те је додао да се нада још успешнијој даљој сарадњи.  Циљ нам је да  деци, која су наша будућност и смисао свега, обезбедимо најбоље услове за раст и развој, навео је Дабић и апеловао на родитеље да се у што већем броју прикључе оваквим акцијама, јер само заједничким радом можемо постићи жељене резултате.

Савски венац, као друштвено одговорна општина, свесна је потребе улагања у будућност и у том смислу активно се бави садржајима везаним за потребе деце и помоћи малишанима. И надаље ћемо наставити у том правцу и пружати подршку када су сличне иницијативе у питању. Тиме показујемо да све што радимо, чинимо баш због наше деце и она нам зато узвраћају својим осмесима, јер деца су наша основа и будућност наше земље – истакао је Видовић.
 

Top