Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

29. мај 2018.

Завршено општинско такмичење у оквиру пројекта „Како бити безбеднији у саобраћају“

Завршено општинско такмичење у оквиру пројекта „Како бити безбеднији у саобраћају“

Данас је у свечаној сали општине Савски венац одржано општинско такмичење у оквиру пројекта ,,Како бити безбеднији у саобраћају“ за ђаке од I-IV разреда основних  школа са Савског венца. Такмичење је отворио заменик председнице општине и председник Комисије за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Савски венац Зоран Коцић.

Циљ пројекта који је реализован у свим основним школама на територији општине је  утврђивање и надоградња већ постојећих знања у области саобраћаја кроз специфично формирану едукацију као и да се учитељи подстакну да уче децу безбедном понашању у саобраћају.

Концепт такмичења био је прилагођен узрасту деце и састојао  се из три игре и практичног полигона.

За најбоље екипе у такмичењу и њихове школе обезбеђене су вредне награде. Најбоља школа добила је награду лаптоп рачунар, а најбоље учитељице четири разреда као награду добиле су ваучере за куповину.

Три првопласиране екипе добиле су медаље а сви учесници поклон мајице. Победник сваког разреда добио је пехар за школу.

Одабир је вршен на основу резултата теста који су радили у школама  и на основу радова који су слали и који су аутоматски били у квалификацији за квиз.

Пројекат  је спроведен путем јавног позива који је расписала Општина, а финансиран је средствима Секретаријата за саобраћај Града Београда.