Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

30. септембар 2019.

„Змајеви чамци“ на Ади Циганлији: Одржани I „Euro Cup” и V Интернационални „Dragon boat“ фестивал

„Змајеви чамци“ на Ади Циганлији: Одржани I  „Euro Cup” и V Интернационални „Dragon boat“ фестивал

Први  „Euro Cup Dragon boat“  и пети Интернационални „Dragon Boat“ фестивал у организацији Српског „Dragon Boat“ савеза одржан је у суботу 28. септембра на Ади Циганлији на веслачкој стази код торња. Покровитељ манифестације била је општина Савски венац и Секретаријат за привреду Града Београда.

Такмичење је окупило више од 150 учесника, који су се надметали у тркама малих и стандардних „змајевих чамаца“ на дистанцама од 200 м и 500 м. Трке су биле организоване у мушкој, женској и микс категорији, у којој су подједнако заступљени веслачи оба пола.

У ревијалном делу такмичиња веслале су жене из удружења „Будимо заједно“, које су победиле рак дојке и на тај начин послале поруку да је ово идеалан спорт за промоцију здравља и подизање свести читаве популације о раку дојке.

Чамци за такмичење били су богато украшени главом и репом змаја, а незаобилазани чланови посаде традиционално су били бубњар и кормилар. Бубњар својим ударањем у добош производи звуке откуцаја срца змаја и на тај начин усклађује темпо веслача.

Top