Kneza Miloša 69, Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

20. septembar 2017.

Podrška građanima u primeni novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada

Podrška građanima u primeni novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada

Sa ciljem da izađe u susret potrebama svojih sugrađana Gradska opština Savski venac je, na inicijativu rukovodstva opštine, pokrenula niz aktivnosti kako bi pomogla i olakšala građanima da u svojim zgradama uspešno sprovedu postupak predviđen novim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada.

 

U prostorijama Opštine u prethodnom periodu održano je devet tribina na temu primene novog Zakona, na kojima su građani mogli da dobiju na neposredan način, od zaposlenih u nadležnom Odeljenju za imovinsko-pravne i stambene poslove, potrebne informacije o postupku registracije stambenih zajednica i izboru upravnika.

 

Prisutnima su na tribinama podeljeni zvanični formulari prijave za registraciju, modeli zapisnika i odluke objavljene od strane nadležnog Ministarstva. Takođe, prezentovan im je postupak registracije  i data pojašnjenja na sva pitanja i nedoumice u vezi sa novim zakonom.

 

Na inicijativu predsednice opštine Irene Vujović, zaposleni u Odeljenju za imovinsko-pravne i stambene poslove izradili su i Priručnik za registraciju stambenih zajednica GO Savski venac za sve stambene zajednice na teritoriji opštine. U ovom priručniku građanima je na jednostavan način približen postupak izbora upravnika i registracija njihovih stambenih zajednica.

 

Na zvaničnom sajtu GO Savski venac dostupni su neophodni obrasci i potrebna uputstva za registraciju, a zahvaljujući dobroj saradnji između građana i opštine na Savskom vencu je do sada registrovano ukupno 43 stambene zajednice.

 

Na održanim tribinama do sada je prisustvovalo preko 350 građana Savskog venca, a sledeće dve su zakazane za 13. i 14. septembar u 17 časova, u prostorijama Upravne zgrade opštine na prvom spratu (Kneza Miloša 69).


*** PREUZMITE PRIRUČNIK ZA STAMBENE ZAJEDNICE GO SAVSKI VENAC 2017 *** ::..