Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

16. decembar 2019.

30 novih platana za zeleniji Savski venac

30 novih platana za zeleniji Savski venac

Gradska opština Savski venac bogatija je za 30 novih platana koji su danas posađeni u ulicama Diane Budisavljević i Slavka Ćuruvije na Dedinju. U akciji ozelenjavanja javnih površina koju Opština realizuje u saradnji sa JP „Srbijašume“, a uz podršku JKP „Zelenilo Beograd“, učestvovali su predsednik Skupštine GO Savski venac Nemanja Berić, članovi opštinskog Veća Miloš Vidović, Uroš Tripković i Strahinja Kukić, kao i građani Savskog venca.

 

Nemanja Berić je istakao značaj akcija koje imaju za cilj zaštitu životne sredine i dodao da je zajednička ideja da bude što više zelenila na teritoriji opštine.

 

-Nova stabla doprinose kvalitetnijem vazduhu u našem gradu. Nakon Maleške ulice u kojoj je pre nekoliko dana posađeno pet sadnica, akciju danas nastavljamo u ulicama Diane Budisavljević i Slavka Ćuruvije. Cilj nam je da omogućimo sugrađanima da uživaju u lepšem i zelenijem okruženju – rekao je Berić i zahvalio JP „Srbijašume“ koje je obezbedilo sadnice, kao i stručnim službama JKP „Zelenilo Beograd“ koje su pomogle realizaciju današnje akcije.

 

Sadnice platana posađene su i oko dečjeg igrališta u Ulici Slavka Ćuruvije, gde se trenutno izvode radovi na proširenju terena za sport i rekreaciju.

 

 

Top