Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

25. novembar 2021.

30 NOVIH SADNICA DRVEĆA NA SAVSKOM VENCU- OPŠTINA BRINE O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE

30 NOVIH SADNICA DRVEĆA NA SAVSKOM VENCU- OPŠTINA BRINE O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE

Opština Savski venac nastavila je sadnju drveća kako bi bilo što više zelenila na teritoriji opštine, a sve u cilju zaštite i unapređenja kvaliteta životne sredine.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i opštinski funkcioneri uz prisustvo građana koji su inicirali sadnju, posadili su danas 20 stabala crnih borova i 10 stabala himalajskih kedrova na zelenoj površini pored auto-puta kod Oblakovske ulice.

Tim povodom predsednik Vidović istakao je neprocenjivu vrednost koju ima svako zasađeno drvo u procesu poboljšanja kvaliteta vazduha koji udišemo.

-Zato je ova akcija važna, jer smo danas dali svoj doprinos u očuvanju životne sredine i ličnim primerom ukazali na značaj podizanja ekološke svesti. Drago mi je što se često javljaju naši sugrađani sa inicijativama o uređenju zelenih površina i na taj način nas motivišu da zajedno gradimo jedno zdravije društvo koje je ujedinjeno oko istog cilja, a to je očuvanje prirode. Nastavićemo da naše aktivnosti usmeravamo tako da buduće generacije građana Savskog venca budu ponosne na veliki broj drvoreda i zelenih površina na teritoriji naše opštine- rekao je Vidović.

                                                     

Sadnja je organizovana kao nastavak akcije „Za zeleniji Savski venac“ koju Opština sprovodi u kontinuitetu.

Akcija  sadnje sprovedena je uz stručnu nadležnost JKP „Zelenilo Beograd“ pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta.

Top