Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

25. april 2019.

Delegacija Gradske opštine Savski venac posetila opštinu Leposavić

Delegacija Gradske opštine Savski venac posetila opštinu Leposavić

Delegacija Gradske opštine Savski venac, u kojoj su bili članovi Opštinskog veća Uroš Tripković i Strahinja Kukić, boravila je u dvodnevnoj poseti opštini Leposavić, sa kojom je opština Savski venac nedavno potpisala protokol o saradnji. Predstavnike Savskog venca ugostio je predsednik opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima.

 

Todić je naglasio da je ovo samo jedna u nizu planiranih aktivnosti u cilju implementacije potpisanog sporazuma o saradnji između dve opštine.

 

- Danas smo pokazali da to nije samo mrtvo slovo na papiru već da je ta saradnja krenula, a u narednom periodu ćemo je intenzivirati što će se ogledati u realizaciji konkretnih projekata kako u oblasti kulture, sporta, tako i u ostalim oblastima predviđenim Sporazumom o saradnji - rekao je Todić.

 

On je dodao da je svaka vrsta pomoći i podrške od velikog značaja za srpski narod na Kosovu i Metohiji, a naročito kada je ona upućena najmlađim sugrađanima.

 

U okviru posete gosti iz Beograda su za preko 300 mališana iz predškolskih i školskih ustanova iz Leposavića, Leška i Sočanice, organizovali pozorišnu predstavu, a utisci dece su i više nego pozitivni.

 

Podsetivši da je ovo drugi susret predstavnika Savskog venca i Leposavića nakon potpisivanja sporazuma o saradnji, član Veća opštine Savski venac Uroš Tripković je naglasio da se danas  razgovaralo o konkretnim projektima i planovima.

 

-Drago mi je što smo uspeli pozorišnim predstavama da obradujemo našu decu iz Leposavića, što ćemo činiti i u budućnosti. Želimo da ovi mališani budu naši gosti na Savskom vencu, ali i da sa kolegama iz opštine Leposavić sprovodimo još sličnih aktivnosti kako bi zajedno učestvovali u stvaranju jednog lepšeg i boljeg društva - rekao je Tripković.

 

Sa predstavnicima Gradske opštine Savski venac Leposavić je posetio i odbornik Skupštine grada Beograda Vladimir Pavlović.

 


 

Top