Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

10. novembar 2020.

Dodela diploma „Bezbedan školarac“ u svim Osnovnim školama na Savskom vencu

Dodela diploma „Bezbedan školarac“ u svim Osnovnim školama na Savskom vencu

Komisija za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima Gradske opštine Savski venac u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj Grada Beograda i Udruženjem za Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici, uspešno je realizovala projekat „Kako biti bezbedniji u saobraćaju“ u osnovnim školama na teritoriji opštine.


Edukacija dece završena je danas uručenjem diploma „Bezbedan školarac“ u svim osnovnim školama na teritoriji opštine Savski venac. Svečanoj dodeli diploma prisustvovali su zamenik predsednika GO Savski venac Uroš Tripković i član Opštinskog veća i predsednik navedene Komisije Zoran Kocić.


-Cilj projekta, koji je uspešno realizovan u svim osnovnim školama na teritoriji opštine, je razvijanje saobraćajne kulture kod dece, kroz proveru i unapređenje znanja, stavova i ponašanja u saobraćaju i upotrebi sistema zaštite. Takođe, cilj je da se kroz rad sa decom uoče problemi i daju preporuke za unapređenje redovnog saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja u osnovnim školama na Savskom vencu. Tokom ovog projekta mlađi osnovci savladali su i stekli potrebno znanje o bezbednosti u saobraćaju- istakao je Zoran Kocić.

Edukaciju dece sproveli su stručni predavači, a najboljim polaznicima obezbeđene su diplome i vredne nagrade.


Na ovaj  način Opština Savski venac sprovela je još jednu aktivnost na polju saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, kao ključnog elementa za unapređenje njihove bezbednosti u saobraćaju. Sredstva za realizaciju projekta „Kako biti bezbedniji u saobraćaju“ obezbeđena su od strane Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda.

 

 

Top