Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

08. oktobar 2019.

Druga noćna štafetna trka "Night Mile" 17. oktobra na Savskom vencu

Druga noćna štafetna trka "Night Mile" 17. oktobra na Savskom vencu

Tim adidas Runners Belgrade i Gradska opština Savski venac i ove godine organizuju jednu od najatraktivnijih trka na ovom prostoru "Night Mile", koja će se održati u četvrtak, 17. oktobra, od 22 časa, sa startom na Prokopu.

Osim činjenice da se trči u večernjim satima, štafetna trka je zanimljiva i po tome što se učestvuje u timovima od po troje trkača, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a dužina staze je jedna milja.

Partner ove zanimljive noćne trke je Gradska opština Savski venac, na čijoj teritoriji se i održava takmičenje.

-Noćna štafetna trka je nastala iz zajedničke želje da promovišemo sport i zdrave životne navike i ovo je samo jedan od načina na koji želimo da ukažemo na važnost bavljenja rekreativnim sportom. Prošle godine trka je ispunila sva naša očekivanja, veliki broj sugrađana se pridružio, a sudeći prema izuzetnom interesovanju koje već sada vlada, možemo da potvrdimo da će na startu biti preko 200 trkača, i da ćemo moći da se pohvalimo jednim od značajnijih sportskih događaja na našoj opštini - poručio je Uroš Tripković, član Veća Gradske opštine Savski venac.

Jedan od adidas Runners Belgrade kapitena, inače student doktorskih studija, Aleksa Jovanović navodi da bi svaki član tima trebalo da pretrči dužinu od 1.600 metara, odnosno dva puta 800 metara.

-Konačan skor ekipe predstavlja ukupno vreme potrebno da svi članovi istrče zadatu dužinu. Najbrži dobijaju vredne nagrade, među kojima su i najnoviji adidas proizvodi za trčanje, kao što su patike i druga vrhunska oprema. Siguran sam da će se svi dobro zabaviti i doživeti novo iskustvo -  ističe Jovanović.

Učešće za sve koji žele da budu deo "Night Mile" trke je besplatno, a prijave mogu da se šalju preko stranice https://www.belgradenightmile.com/  do 14. oktobra.

Top