Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac

13. februar 2019.

Druga po redu manifestacija „Sveti Trifun na Savskom vencu- U slavu knjige i vina“ otvorena večeras

Druga po redu manifestacija „Sveti Trifun na Savskom vencu- U slavu knjige i vina“ otvorena večeras

Večeras je u Kući kralja Petra I otvorena manifestacija „Sveti Trifun na Savskom vencu – U slavu knjige i vina“ koju drugu godinu zaredom organizuje Turistička organizacija opštine Savski venac i Udruženje "Vinski putevi Srbije".

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Savski venac Nemanje Berića koji je otvorio manifestaciju, u sklopu ovogodišnjeg programa, predstaviće se veliki broj vinara, vinogradara, vinskih udruženja i proizvođača hrane iz Srbije, čije proizvode posetioci imaju priliku da degustiraju.

-Zadovoljstvo mi je što je opština Savski venac deo ovakvog događaja koji doprinosi promociji naše opštine, njenih velikih turističkih potencijala, vinskog turizma i naših turističkih subjekata- vinarija, hotela i restorana. Zahvaljujem se Udruženju Vinski putevi Srbije što nas je „vinskim putevima koji ne poznaju granice” uvrstilo u turističku rutu „Vinski put Beograd” krajem 2017. godine, nakon potpisivanja našeg Sporazuma o saradnji - poručio je Berić.

Predsednik Udruženja „Vinski putevi Srbije“ Zoran Rapajić zahvalio je opštini Savski venac što je prepoznala  potrebu da se Sv.Trifun kao zaštitnik vinara i vinogradara obeležava i u Beogradu.

-Kao sastavni deo programa manifestacije juče je u Svečanoj sali opštine Savski venac održano predavanje na temu „WineRS card“ gde su predstavljene sve pogodnosti  ove turističke kartice za popuste čiji je idejni tvorac udruženje Vinski putevi Srbije - rekao je Rapajić.

S obzirom da je ovogodišnja manifestacija „Sveti Trifun na Savskom vencu- U slavu knjige i vina“ posvećena narodnom stvaralaštvu i običajima, kroz knjigu „Zdravi bili“ autora Dragiše Simića, brojnoj publici predstavljene su najlepše srpske zdravice i običaji u kojima je vino neizbežna komponenta.

Top