Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

11. mart 2020.

Druženje sa dečijim književnim stvaraocima za osnovce sa Savskog venca

Druženje sa dečijim književnim stvaraocima za osnovce sa Savskog venca

U prostorijama Kancelarije za mlade Gradske opštine Savski  Venac danas je održan književni susret dečijeg književnog stvaraoca sa  učenicima osnovnih škola „Petar Petrović Njegoš“ i „Radojka Lakić“.Druženje u trajanju jednog školskog časa organizovano je u saradnji sa Vukovom zadužbinom u Beogradu, a sa tridesetak osnovaca je razgovarala i družila se Vesna Aleksić, poznati srpski pisac čijih se više dela nalazi u školskoj  lektiri.  Ispred opštine Savski venac goste je pozdravio član Opštinskog veća Miloš Vidović koji je poručio da briga o najmlađim sugrađanima i njihovim potrebama ostaje jedan od prioriteta Opštine.

-Opština Savski venac nastaviće kao i do sada da ulaže sredstva u izgradnju dečijih igrališta i uređenje obrazovnih ustanova, a uz brojne besplatne sportsko-rekreativne programe koje nudimo, nastavićemo i praksu organizovanja besplatnih kurseve jezika za naše mališane. Naš cilj je da deci pružimo najbolje uslove, bilo da se radi o sticanju dodatnih znanja, kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena ili podsticanju na bavljenje sportom i rekreacijom- istakao je Vidović.

Književnom času su prisustvovali zamenik načelnice Uprave GO Savski venac Vladimir Jovanović, član Veća GO Savski venac Dragoljub Nikolić, direktorka OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Vesna Baračkov i direktor OŠ „Radojka Lakić“ Goran Dujković sa nastavnicima, kao i urednica u Vukovoj zadužbini Ljiljana Simić koja je takođe uzela učešća u programu književnog časa.

Poznata srpska književnica Vesna Aleksić bavi se pisanim stvaralaštvom  još  od 1987. godine. Prve radove napisala za Politikin dodatak Politika za decu“.  Do sada je objavila  jedanaest romana, dvanaest knjiga pripovedaka i šest  slikovnica. Autor je i monodrama, pozorišnih predstava i više radio drama za decu, a dobitnik je i brojnih nagrada za  dečiju literaturu. Za  ukupan  doprinos savremenom stvaralačkom izrazu u  pisanju za  mlade , Vesna  Aleksić  je  dobila Zmajevu  nagradu 2004. godine, a Roman  Deca  bestragije  bio  je   najbolji  roman  za  decu  i mlade 2013. godine. Knjiga Kaljavi konj- Priče uz Slovenske mitologije“ uvrštena je   u školsku lektiru.

Top