Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

10. jun 2019.

Irena Vujović ugostila delegaciju iz Šangaja

Irena Vujović ugostila delegaciju iz Šangaja

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović ugostila je danas u prostorijama opštine šestočlanu delegaciju šangajskog distrikta Jangpu, koju u poseti Beogradu predvodi Zou Hai, potpredsednik Kineske narodne konstitutivne konferencije Jangpu distrikta. Povod današnje posete je potencijalna saradnja i razmena između okruga grada Šangaja i opština grada Beograda.


Irena Vujović je podsetila na saradnju između Beograda i Šangaja, kao i na prijateljske odnose Srbije i Kine, i dodala da je Opština Savski venac prošle godine potpisala Sporazum o prijateljskoj razmeni i saradnji i sa kineskim gradom Lišui.


Na sastanku u prostorijama opštine članovima kineske delegacije predstavljeni su privredni i turistički potencijali Savskog venca, a imali su priliku i da se upoznaju sa  načinom rada i funkcionisanjem Opštinske uprave. Gosti iz Šangaja izrazili su posebno interesovanje za projekte na opštini Savski venac, urbani razvoj, kulturno-istorijske spomenike i zaštitu arhitektonske kulturne baštine, a danas će biti u prilici da posete Kuću kralja Petra Prvog i Muzej Jugoslavije.

 
U delegaciji Gradske opštine Savski venac bili su članovi Veća Strahinja Kukić, Uroš Tripković i Danijela Mirjanić, načelnica Uprave Gradske opštine Aleksandra Kuzmanović i direktorka Dečijeg kulturnog centra „Majdan“ Dunja Hadžić. 

 

Top