Kneza Miloša 69, 11000 Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

29. septembar 2017.

Irena Vujović: Za obnovu fiskulturne sale i toaleta u OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“ izdvojili smo 4,5 miliona dinara

Irena Vujović: Za obnovu fiskulturne sale i toaleta u OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“ izdvojili smo 4,5 miliona dinara

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović danas je obišla završene radove na  obnovi fiskulturne sale i toaleta u OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“, za koje je Opština izdvojila  4,5 miliona dinara.

Ona je istakla da OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“ upisuje najveći broj đaka, a da su toaleti i fiskulturna sala bili u jako lošem stanju jer prethodno opštinsko rukovodstvo nije vodilo računa o potrebama dece koja pohađaju ovu osnovnu školu.

-Tokom leta u sklopu tekućeg održavanja renovirali smo toalete u svim osnovnim školama, među kojima su i svi toaleti u školi „Vojvoda Radomir Putnik“, u čiju je obnovu uloženo 2.350.790,00 dinara. Ono što je bio najveći problem u ovoj školi je devastirana fiskulturna sala i hodnik ispred svlačionice, koji su pretili da ugroze bezbednost učenika. Opština Savski venac je za radove na obnovi fiskulturne sale u OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“ iz budžeta izvojila 2.147.887,00 dinara. Oštećeni zidovi su sanirani, a dotrajali parket je zamenjen i prelakiran. Sala je okrečena, vrata su sanirana i ofarbana, a postavljene su i nove zaštitne maske na radijatorima i stubovima, radi bezbednosti dece. Sala je sada potpuno funkcionalna i bezbedna, a učenici će moći da se neometano bave fizičkim aktivnostima tokom školske godine – rekla je Irena Vujović i dodala da je briga o deci na prvom mestu i da će opština Savski venac, u skladu sa nadležnošću, nastaviti da ulaže u uređenje školskih ustanova.

Pored sale i toaleta, Opština Savski venac  je tokom leta, u okviru akcije uređenja školskih sportskih terena koja je sprovedena u četiri osnovne škole na teritoriji opštine, obnovila i dotrajale košarkaške table na sportskom terenu  u dvorištu OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“.

Top